Morcovul este una dintre cele mai apreciate legume atât datorită conținutului său nutritiv cât și datorită valorii medicinale. Beneficiile morcovului, o legumă originară din Asia, sunt recunoscute peste tot în lume, acesta fiind și printre puținele legume apreciate și consumate de copii.

Morcovii au un conținut nutritiv complex, astfel că asigură organismului nostru necesar de enzime, vitamine și minerale. La fiecare 100 grame de morcov consumat primim 7, 6 grame de carbohidrați, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsime, 30 miligrame de calciu și 0,6 miligrame de fier. Morcovii sunt o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu si tiamină. Morcovii ne asigură și cea mai mare cantitate de beta- caroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumăm zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit in toate plantele verzi, însă în cantități mai mari în morcovi, spanac și pepene galben.

Cercetările au arătat că peroanele care prezintă o lipsă de beta-caroten prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de cancer. Astfel, specialiștii ne recomandă pentru a ne menține sănătatea să consumăm zilnic morcovi în cantități rezonabile.

Cu multă dragoste pentru copii

Lasă un comentariu

Despre noi

Cu o experiență de peste 10 ani, oferim servicii de catering de o înaltă calitate, permițând clienților să simtă întregul potențial al unui eveniment organizat.

Postări recente

Follow Us

Abonare newsletter

Înregistrează-te la newsletterul nostru și vei fii la curent cu ofertele noastre!