Ardeiul

Saptamana aceasta A la Catering va prezinta ARDEIUL care este o sursa importanta de vitamine pentru copilul dvs. Azi fiecare copilas care mananca de la noi va primi o bucata de ardei rosu crud pe care suntem siguri ca o va “rontai” cu placere.

Putini stiu ca ardeiul a aparut in America Centrală și de Sud acum mai bine de 9000 ani si este o leguma raspandita in toata lumea .

Sunt multi cei care il consuma cu drag avand un gust placut si putand fi mancat atat crud cat si folosit in combinatie cu alte preparate.

Ardeii sunt o sursă importantă de antioxidanți, fitonutrienți, sulf și potasiu și conțin mai mult de 30 de tipuri de carotenoide, în special betacaroten și zeaxantină. Comparativ cu ardeii verzi, ardeii roși au mai multe vitamine și nutrienți și conțin de nouă ori mai mult  licopen  (antioxidant).

O cană de ardei roșii cruzi asigură mai bine de 100% din nivelul zilnic de vitamina C, triplu față de o portocală normală și dublu față de ardeii verzi,intarind astfel sistemul imunitar si mentinand pielea tanara.

De asemenea, ardeii roșii sunt o sursă excelentă de vitamina A, precum și vitamina B6 necesară sistemului nervos. Ardeii verzi sunt bogați în fibre, acid folic, vitamina K și mangan.

A la Catering,

Cu multa dragoste pentru copii

Leave a Comment